Viestien lukumäärä : 2488 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Ruotsi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 La Tammi 15, 2011 11:36 pm
Samaa mieltä olen Alma tuosta. Eräs kaveri ehdotti tänään että perustettaisiin sellainen vaihtoehtoinen varjoeduskunta Facebookille. Siitä sikisi tällainen keskustelu:
Minä:Oikein mielenkiintoinen idea sinulla J. Nyt on kuitenkin toivottava että nämä ehdolla olevat pienten puolueiden nettikirjoittelijamme todella pääsisivät sinne ihan oikeaan eduskuntaan, joka ainoa heistä! Miten sen saisi taktikoitua todellisuudeksi? Keksitkö J jotain keinoa siihen?
J: Pahoin pelkään, että vallanpitäjien hallitsema valtamedia saa maamme "homersimpsonit" äänestämään niin kuin ennenkin ja kaikki jatkuu ennallaan. Paitsi että persut saavat samanlaisen vaalivoiton kuin SMP sai 1983. Silloinhan SMP men...i hallitukseen ja menetti kannatuksensa saman tien. Eikä muuten mikään muuttunut.
Äänestin itsekin SMP:tä vuonna -83. Puolue oli luvannut poistaa työttömyyden 6 kuukaudessa jos pääsisi päättämään asioista. Suuren vaalivoiton jälkeen SMP sai kaksi ministerinpostia: Urpo Leppäsestä tuli työvoimaministeri ja Pekka Vennamosta toinen valtionvarainministeri. Ja, kuten sanottu, kaikki jatkui ennallaan...
Minä: Äläs nyt vielä masennu J, tässähän ehtii vielä tapahtumaan vaikka mitä.... Tietääkö kukaan montako ääntä edes noin suurinpiirtein itsekukin kansanedustajaehdokkaista tarvitsisi että tie Arkadianmäelle avautuisi? Olisiko mitenkään mahdollista perustaa pienten puolueiden tukiryhmä facebookille missä yrittäisi jakaa niitä ääniä. Kun yhdelle ehdokkaalle on kerätty tarpeeksi ääniä niin siirryttäisiin seuraavaan. Ne sohvalla makaavatkin voisivat innostua jos tietäisivät että heidän äänellään on merkitystä. Jos hallitus jo jakelee ministeriposteja etukäteen niin kai äänestäjätkin saavat vapaasti keplotella omien ääniensä kanssa. Edellyttäisi vain sitä että porukka pitäisi sanansa ja todella äänestäisi sitä ketä on luvannut.
Vaikka siis itse haluan todellisuudessa äänestää EU vastaista puoluetta, niin jos tiedän että se ehdokas sinne pääsee ilman minun ääntäni, niin voin aivan hyvin antaa sen ääneni jollekin paremmin tarvitsevalle ihan toiseen puolueeseen ja ihan netillä sen jo avoimesti luvata. En tarvitse lainkaan mitään vaalisalaisuutta omalla kohdallani jos tuon systeemin saisi toimimaan.
J: Viime keväänä koetimme saada Suomessa aikaiseksi yhteistyötä pienten vaihtoehtopuolueiden ja -ryhmien kesken, mutta se kariutui.
Persut ja Muutos 2011 ratsastavat rasismilla. (Sen lisäksi Persuilla on yleinen populismi ja Muutos 2011:llä suorat kansanäänestykset.)
Piraattipuolueen ohjelma on kovin kapea keskittyessään lähinnä tekijänoikeudellisiiin kysymyksiin. Itsenäisyyspuolue ajaa lähinnä Suomen eroamista EU:sta.
Talousdemokraateilla on sekä hyvä että merkittävä agenda, joskin pelkästään rahajärjestelmään kohdistuva, mutta tuskin ehtii puolueeksi ennen vaaleja...
Suoraan sanottuna Skp:n ohjelma sopii melko hyvin minun makuuni. Ymmärrän hyvin, ettei valtamedia tuota puoluetta mainitse vahingossakaan, mutta ihmettelen, ettei sitä mainita vaihtoehtoja hakevienkaan piireissä. :$
Nykyistä maailmanmenoa ja sitä Suomessa toteuttavia eduskuntapuolueita voisi kuvailla sanalla kapitalistinen taloususkonto. Jos vaihtoehdot ovat sitä, että tehdään pieniä justeerauksia sinne tänne, niin eipä se paljon toivoa herätä.
Minä: Eihän ne persut mitään apua tarvitse kun sinne eduskuntaan pääsevät kuitenkin. Nämä muut persuja pienemmät tarvitsisivat. Sen viime kevään jälkeen on tapahtunut paljon ja mielet olisivat voineet muuttuakin. Se äänien jakaminen voisi jopa velvoittaa parempaan yhteistyöhön nyt kun alkaa olla totuuden hetket käsillä. Tuskin mikään näistä minipuolueista voi havitella montaakaan edustajaa omista riveistään sinne joten eivät taitaisi "kaupassa" hävitä.
Jossakin vaalipiirissä voisi olla jollakin puolueella mahdollisuuksia useampaankin edustajaan ja jossain toisessa ei ainoaankaan. Siinä "jossain toisessa" voisi puolestaan olla joku muu pikkupuolue jolla olisi suuremmat mahdollisuudet. Ei sellaista puoluetta ole olemassakaan missä kaikki asiat olisi itselle mieleisiä, mutta joka ainoa näistä on hallituspuolueita parempi vaihtoehto minun silmissäni.
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Su Tammi 16, 2011 9:38 am
Juuri tuota mietin, eli vaihtoehtoja on ja ne kannattaa ottaa käyttöön vaikka edes kokeeksi. Nyt on menetetty niin paljon, että uusi luuta voisi vain parantaa asioita.
Muutos2011 ei käsittääkseni ole rasismilla ratsastava puolue, vaikka se on nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kovasti arvostellut. Ohjelmassa on myös suoran kansanvaalin käyttöönotto erinäisissä kansalaisia ja yhteiskuntaamme koskevissa kysymyksissä. Persujen ja Muutos2011:n lisäksi on kolmaskin ilmeisesti puoluestatuksen saava ryhmittymä, jota voisi kuvata rasismilla ratsastavaksi. Sen nimi on Vapauspuolue ja kuulemma kannattajajäseniä kerättiin hieman kyseenalaisin keinoin turuilla ja toreilla, ihmiset eivät tienneet mihin nimensä laittavat.
Tässä Muutos2011:n entinen puheenjohtaja Juha Mäki- Ketelä ja uusi Jiri Kuronen siinä seuraavassa:
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Su Tammi 16, 2011 2:46 pm
Olen pahoillani Alma, mutta minusta Muutos 2011 on lähes avoimen rasistinen puolue. Muutoksen perustajat lähtivät perussuomalaisista ja he kertovat tuolla tavoiteohjelmassaan selkeästi tavoitteestaan mm. maahanmuuttajien suhteen. Heidän tavoitteenaan on 1000:n pakolaisen tai maahanmuuttajan kiintiö, josta vähennetään edellisen vuoden myönnetyt turvapaikat. Täten tuo 1000 on maksimimäärä pakolaisia. Jos esimerkiksi edellisenä vuonna on myönnetty 1000 turvapaikkaa, niin seuraavana vuotena ei myönnettäisi ainoatakaan huolimatta siitä, että jossakin maassa olisi huutava tarve päästä pakolaisiksi tännekin. Lisäksi he vaativat, että "EU:n ulkopuolelta tullut siirtotyöläinen on palautettava kotimaahansa, jos hän on ollut työttömänä yli kolme (3) kuukautta". Huolimatta siitä, olisiko tuo " siirtotyöläinen" asunut maassa ja maksanut palkkaveroa jo vuosikymmeniä Suomessa. On siellä tavoiteohjelmassa muitakin ulkomaalaisia syrjifviä ehdotuksia.
Tavoiteohjelmassa on myös paljon hyvää, mutta suuri osa on täysin utopistista popularismia. Puolueen kannatus jäänee niin pieneksi, että he eivät luultavasti saa ainoatakaan edustajaa valtiopäiville. Muutos 2011:lle annettu ääni jäänee näin ollen protestiääneksi. Heidän ainoaksi annikseen tullee se, että he lyövät jonkinlaista kiilaa perussuomalaisten kannatukseen ja saattavat toiminnallaan onnistua vähentämään yhden kansanedustajan paikan Soinin populistipuolueelta.
Muutoksen mielestäni hyvistä puolista voisin mainita heidän EU-vastaisuutensa, mutta sekin vaikuttaa enemmänkin Suomi-innostukselta. Kuten sanoin, minusta heillä on hyviäkin ajatuksia, esimerkiksi kansanvallan lisääminen, mutta sekin haiskahtaa populismilta. Muutoksen on lähdettävä muualta, suorasta vaikuttamisesta valtion päättäjiin ja heidän toimiensa tarkempaa syynäämistä. Tosin poliittiset päättäjät toimivat milteipä talouselämän kumileimasimina.
Sadeca
Viestien lukumäärä : 2488 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Ruotsi
Aihe: Eduskuntavaalit 2011 Su Tammi 16, 2011 4:33 pm
Onhan näissä pikkupuolueissa rasistejakin, aivan kuin kansassa muutenkin. Muutos 2011 on tosiaan alunperin niitä persuista loikanneita. Jos kuitenkin heistä pääsisi vaikka pari sinne eduskuntaan, niin ei siitä maahanmuuttopolitiikka muuttuisi yhtään miksikään. Minun puolestani saisi jokaisesta näistä minipuolueista joku sinne eduskuntaan päästä, ihan vain tekemään aloitteita ja kyseenalaistamaan sitä politiikkaa joka on ajamassa Suomen kuseen ja täydelliseen velkakierteeseen. Keskusteluahan olisi pakko syntyä ja ehkä näillä olisi rohkeutta puhua suunsa puhtaaksi. Se OLISI kansan tyytymättömyyden osoitus jos nämä pääsisivät sinne keikkumaan ja sitä toivoisin.
Olen tuolla facebookilla ihmetellyt mikseivät nämä pienet tee yhteistä vaaliliittoa koska vaikka niitä erottavia asioita on, niin on paljon yhteistäkin. Jos he sen tekisivät niin mediakin joutuisi siitä edes jotain kirjoittamaan. Itsenäisyyspuolue haluaisi sellaista yhteistyötä mutta muut ovat nihkeitä. Muistaakseni ainakaan Piraattipuolue ei aio noudattaa puoluekuria jos eduskuntaan pääsisivät, vaan kansanedustaja saisi äänestää niin villisti kuin haluaisi. Viime viikolla olivat eduskuntatalon edustalla protestoimassa pakurikäävän puolesta. Vain yksi pikku juttu mutta kovin kuvaava siitä mihin ollaan menossa kaikenlaisten rajoitusten ja kieltojen kanssa. Että ei muka saisi edes omasta metsästään sitä kerätä ja vaikka tuttaville myydä, jonkun Eviran halutessa siihen monopolin. Heti kieltolaki vain.
Noita idioottimaisia säännöksiä ja lakeja säädetään yhtenään ja niistä ei valtamedia kirjoittele eikä kansa tiedä mitään. EU ajaa yhä röyhkeämpiä kansoja orjuuttavia lakeja. Testaavat miten pitkälle voi mennä ja jos edellinen niellään näiden juoksupoikiensa selittämisen vuoksi, niin kahta pahempi on seuraava esitys. Yksikään ainoa eduskunnassa olevista puolueista ei avaa suutaan, samaa sakkia niin oikeisto kuin vasemmistokin. Siksi nämä protestipuolueet tarvitaan.
Mitä meille valehdeltiin kaikille kun EU:n mentiin, ja entäpä kun suomalaisilta ei edes kysytty Euroon liittymistä kun oli niin välttämätön ja hyvä asia. Edes Ruotsin kokoomuksen en ole kuullut vuosiin valittavan että kansa siellä olisi valinnut väärin. Nyt istuu kohta Suomi avuntarvitsijoiden listalla vain ja ainoastaan euroon liittymisen vuoksi, muutenhan tuo muiden maiden pelastaminen olisi vapaaehtoista.
Nämä pikkupuolueiden jäsenet ja edustajat keskustelevat kyllä ihan sulassa sovussa keskenään kaikenlaista netillä, kannattavat toistensa linkkivihjeitä. Edes persut eivät kyllä ole vain "täysiä paskoja" kaikki, mutta kyllä se valtava kiima heillä sinne hallitukseen tekee heistä kokoomukselle nyökyttelijöitä koska puoluekuri heillä on eikä villejä äänestäjiä siedetä. Saa nähdä pystyykö Uuspaavalniemi mitään järkeä uusille puoluetovereilleen puhumaan.
Kaikki töppöilyt maksatetaan kansalla vaikka kansan ryöstäjät pitäisi saada syytteeseen.
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Su Tammi 16, 2011 6:37 pm
Suotta pahoittelet, Urpo. Mielipiteeseen on oikeus meillä kaikilla. Itse olen sitä mieltä, että tuo maahanmuuttokriittisyys ei kohdistu kansoihin tai henkilöihin, vaan nimenomaan liian lepsuun maahanmuuttopolitiikkaan. Kannatan rajoituksia maahanmuuttoon nykyisessa yhteiskunnallisessa ja taloudellisessa tilanteessa, samoin kannatan maahanmuuttoon ja maassa oleskeluun liittyvien kriteerien tarkastelua nimenomaan nykytilanne huomioiden. Minusta ei ole oikein, että tänne tulee vääränlaista ainesta väärillä perusteilla ja suomalaiset maksavat sen kaiken "lystinpidon". Jos tuokin on rasismia, niin sitten kai minäkin olen rasisti. Sitä sitten hyvällä mielellä. Ei pidä olla hölmö, tai kulkea silmät ummessa uskoen, että kyllä nämä kaikki hyysätyt ulkomailta tulleet rikollisetkin vielä kantavat kortensa yhteiskuntamme hyväksi, että he maksaisivat velkansa takaisin kiitollisina saamastaan hoivasta ja lämpimästä vastaanotosta.
Maahanmuuttoa tulisikin rajoittaa kunnes sen perusteet on selvitetty uudelleen ja viranomaisilla olisi parempaa tietoa henkilöiden taustoista, ja paremmat konstit nopeaan maastakarkoitukseen ongelmatapauksissa. Samalla pitää miettiä erilaisten maahanmuuttajakeskusten, maahanmuuttajakurssien ja vastaavien teho uusiksi; ei niistä ole juurikaan hyötyä ollut, sillä maahanmuuttajien integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan ei ole toiminut odotetusti.
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Ma Tammi 17, 2011 11:53 am
Minusta Suomen tämän kevään eduskuntavaalit ovat poikkeuksellisen mielenkiintoiset. Meillähän eduskuntavaaleissa on käytössä d´Hontin mallin mukainen suhteellinen vaalitapa http://fi.wikipedia.org/wiki/D%27Hondtin_menetelm%C3%A4. Mielenkiintoiseksi vaalit tekee perussuomalaisten gallupien mukaan jatkuvasti nouseva kannatus. Heidän tulevat kansanedustajansa löytynevät lähinnä Uudenmaan ja Helsingin vaalipiireistä Timo Soinin ja uskonrauhan rikkomisesta hovioikeudessa tuomitun Jussi Halla-ahon saamien äänten puolueen muille ehdokkaille jakautumisen perusteella. Tuo suhteellinen vaalitapa jättää perussuomalaisille olemattomat mahdollisuudet saada kansanedustajapaikkoja pienistä vaalipiireistä.
Timo Soini mietti melko pitkään, ottaako avoimen rasistinen Halla-aho puolueen ehdokkaaksi vaiko ei. Soinilla ei ollut kuitenkaan varaa jättää Halla-ahon tulevia ääniä muille jaettavaksi ja täten Soininkin on hiljaisesti tunnustautunut olevansa rasisti. Soini ei ole tyhmä mies, mutta mahdollinen tuleva valta kutkuttaa kummasti hänenkin sydänalaansa. Minä en mene takuuseen, että perussuomalaiset saisivat gallupien ennustaman äänivyöryn, sillä persujen kannattajat saattavat olla laiskoja lähtemään vaaliuurnille. Soinin kannatuskin saattaa ajan myötä laskea, kunhan varsinaiset vaalikeskustelut alkavat. Nähtäväksi jää, kuinka hän pärjää toimittajien hiostuksessa. Jos hän pärjää kansan mielestä hyvin, niin perussuomalaisista saattaa tulla jopa kolmanneksi suurin puolue Suomessa. Tohdin tätä kuitenkin epäillä ja toivoa.
Sadeca
Viestien lukumäärä : 2488 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Ruotsi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Ma Tammi 17, 2011 5:37 pm
Tuopas olikin hyvä linkki mistä sitä äänten laskemistapaa voi opiskella. Mitenhän sitten lienee persuilla, onkohan suljetut, puoliavoimet vai avoimet äänilistat? Viime vaaleissa muistan miten Uudella maalla asunut nettikirjoittelija ei tullut valituksi kun hänen vaalipiirissään äänet menivät Timo Soinille "kun äänestäjät eivät osanneet taktikoida". Timo Soini olisi tullut valituksi kai 1/3 osalla niistä äänistä mitä sai jos ne loput äänet olisi persuille kuitenkin samaan listaan menneet.
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Su Tammi 23, 2011 2:21 pm
Minusta on ihan hyvä, että uusia tuulia politiikkaan tulee uusien pienten puolueiden mukana. En kuitenkaan usko, että noiden uusien puolueiden vaikutus on muuta kuin se, että ne tuovat mukanaan uutta keskustelua. Suurten, valtaa pitävien puolueiden sisältä muutoksen pitäisi alkaa. Viime vuosikymmeninä ne ovat toimineet lähinnä talouselämän kumileimasimina. Uusia kansan poliittisiin päätöksiin osallistumismahdollisuuksia tulisi lisätä, mutta valitettava tosiasia on se, että suurten puolueiden päättäjät ajattelevat ensin lähinnä itseään. Puolueita tulisi ravistella sekä sisältä, että ulkopäin.
En ole äänestänyt koskaan demareita, enkä aio äänestää nytkään, vaikka Jutta Urpilainen aloitti vaalipropagandansa ennen muita puolueita ihan kannatettavilla aloitteilla. Hän kertoi, että SDP:n tavoitteena on luoda Suomeen 100 000 uutta työpaikkaa ja heillä on keinot toteuttaa tuo lupaus. Epäilen kuitenkin. Toinen asia, jossa olen Urpilaisen kanssa samaa mieltä on se, että minimitoimeentuloa tulisi korottaa 100:lla eurolla.
Populisti Timo Soini ei leikkaisi puolustusmäärärahoja, vaikka useimmat muut puoluejohtajat leikkaisivat ja leikkaukset varmasti toteutetaankin. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki, jota pidän jossakin määrin terveesti ajattelevana, epäilee Soinia Nato-myönteisyydestä http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012313056391_uu.shtml.
Nykyisessä suomalaisen politiikan kentässä tapahtuu niin vähän liikehdintää, etten ihmettele yhtään alhaisia äänestysprosentteja. Alhaiset äänestysprosentit ovat usein olleet edullisia keskustalle ja kokoomukselle. Valitettavasti.
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Su Tammi 23, 2011 5:47 pm
Tuossa samassa artikkelissa hän kosii äänestäjiä veropuheillaan. Millähän Mari paikkaisi valtion velkaa? On aivan selvää, että seuraava hallitus joutuu päinvastoin nostamaan kansalaisten verotusta, eikä yritysveroakaan lasketa. Veroprosenttien viime vuosien lasku on ajanut omalta osaltaan valtion kassavajeeseen ja hyvinvointivaltion palveluiden karsimiseen ja köyhien kyykyttämiseen.
Sadeca
Viestien lukumäärä : 2488 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Ruotsi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Su Tammi 23, 2011 6:28 pm
Täsmälleen noin se on kuin Urpo sanot. Tulee olemaankin aika mielenkiintoista nähdä joutuvatko jo ennen vaaleja lupaamaan Portugalin pelastamiseen rahaa. Se vain ihmetyttää että miksi helvetissä kansa on vain hiljaa ja uskoo mitä selityksiä hyvänsä.
Annettiin Portugalille rahaa tai ei niin jo Kreikalle ja Irlannille annetut rahat aiheuttavat sen laman Suomelle ennemmin tai myöhemmin ja Portugali vain syventäisi sitä. Niihin lainoihinhan on sitouduttu ilman vastinetta. Vielä luulen koittavan senkin päivän että nuo valehtelijat ja sumuttajat joutuvat etsimään pakopaikkaa itselleen tai sitten istumaan tiilenpäitä lukemassa. Hehän ovat suuren luokan rikollisia. Vastoin EUn omia lakeja ryöstävät omaa kansaa muiden pelastamiseksi.
Aivan samaa mieltä niistä veronalennuksistakin olen Urpon kanssa. Ne jotka sen saivat olisivat pärjänneet ilmankin. Itseasiassa nekin ovat osaltaan rakentaneet asuntokuplaa koska ihmisillä on tyylinä laskea ne tulonsa ikäänkuin ne ikuisesti vain nousisivat mutta menot eivät. Siinä sitten taas kun käy seuraava lama, tulee valtavasti niitä pankin ottamia taloja pakkomyyntiin, lopun elämäänsä velkakierteessä olevia ihmisiä ja yhä suurempaa työttömyyttä koska samalla se on lama muuallakin ja kauppa ei käy. Köyhimpien olot yhä kurjemmiksi.
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Su Tammi 23, 2011 9:51 pm
Niinpä niin.. uskotaan mihin tahansa, muttei vaikutusmahdollisuuksiin.. Minusta se on kovin surullista. Ja vahingollista.
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Su Tammi 23, 2011 10:12 pm
Kyllä minä ainakin uskon vaikutusmahdollisuuksiin. Jopa jossakin määrin äänestämällä, mutta minusta kansalaisten suora vaikuttaminen päättäjiin tehoaisi tällä hetkellä paremmin kuin äänestäminen. Katsokaapa vaikka Tunisian tilannetta. Kansa nousi vastarintaan ja maan hallitsevan päättäjän oli lähdettävä ja hallituskin vaihtuu ajan myötä miltei kokonaan. Tunisian esimerkki on saanut jo köyhässä Jemenissäkin kansan liikkeelle. Veikkaan, että liikehdintä voimistuu muutamissa muissakin arabi- ja muslimimaissa.
Puolasta levinnyt solidaarisuus-liikkeen aikaansaama myllerrys levisi muihinkin Itä-Euroopan maihin ja Saksat ovat yhdistyneet, Neuvostoliitto hajonnut ja Baltian maat ovat saaneet itsenäisyytensä takaisin. Mikäli nyt enää täydestä itsenäisyydestä EU:ssa voidaan puhua.
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Su Tammi 23, 2011 11:28 pm
Suomessa ei valitettavasti voi luottaa kansallisella mielenlaadullamme noustavan barrikadeille. Täällä kaikki odottavat jonkun muun tekevän kaiken. Niinhän ne asiat hoituvat, heh!
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Ma Tammi 24, 2011 4:47 pm
Totta puhut Alma. Täällä niellään melkein mukisematta kaikki. Joskus eduskuntatalon portailla pidetään pieniä mielenosoituksia, mutta päättäjät eivät reagoi niihin millään tavoin. Kyllä meillä esiintyy jonkin verran nk kansalaistottelemattomuutta. Kettutytöt ovat yksi esimerkki. Vaikka vastustankin turkistarhausta, niin turkiseläinten luontoon päästämistä ja varakkaitten rouvien turkkien spreijaamista minäkään en hyväksy. Eläinrääkkäyksistä turkistarhoilla salaa kuvatut videot kyllä hyväksyn.
Tuo Kivinimen lausunto selittyy sillä, että epäiltyinä on keskustalaisia, joita epäillään Nuorisoliiton vaalirahasotkuista. Tämä sitaatti Kiviniemen lausunnosta: "”Nuorisosäätiö on erillinen säätiö, eikä sen asioita käsitellä puolueen elimissä. Ei se ole puolueen omistuksessa oleva, vaan erillinen säätiö, vaikka siellä on toiminut ihmisiä, jotka toimivat myös keskustassa" on varsin erikoinen. Nuorisoliiton hallituksessa on toiminut ja toimii ainoastaan keskustalaisia, toisin sanoen keskustan jäseniä. Mari valehtelee siinäkin, etteikö muka Nuorisosäätiön asioita käsiteltäisi puolueen elimissä. Uskokoon, kuka tahtoo, mutta noin vakavia asioita käsitellään varmasti puolueen elimissä. Jos ei käsiteltäisi, niin keskustan poliitikot olisivat vieläkin mistään mitään piittaamattomampia kuin ovat.
Sadeca
Viestien lukumäärä : 2488 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Ruotsi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Ma Tammi 24, 2011 7:10 pm
Niin mitenhän mahtaa olla ne Suomen rikostilastot. Minusta kun tuntuu että siellä eduskunnassa niitä on prosentuaalisesti enemmän kuin lopussa kansassa. En voi millään ajatella että 10% kansasta olisi rikollisia niinkuin noissa oikeissa "rötösherroissa."
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Pe Tammi 28, 2011 11:50 am
Gallupien mukaan perussuomalaisten kannatus on jo yli 16 % tutkimukseen vastanneiden puoluekantailmoituksesta. Persut ja Timo Soini ovat aika pitkälle hyörineet populististen näkemysten julkituojina. Nyt he sanovat ääneen sen, mitä on jo epäilty jonkin aikaa. http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Perussuomalaiset+vaatii+t%C3%A4ysk%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6st%C3%A4+ilmastopolitiikkaan/1135263368393 . Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Suomi sanoutuisi irti kansainvälisistä ilmastointisopimuksista ja saisi rauhassa saastuttaa niin paljon kuin tahtoisi. Tämäkin tuoksahtaa kansan takapuolen nuolemiselta. Ilmastosta ja saastuttamisesta piittaamaton tuki Suomen teollisuudelle ja merenkululle saadaan näyttämään persujen ajatuksena luoda työpaikkoja työttömille ja säilyttää entiset työpaikat. Eihän Suomi tällaisessa vastuuttomassa ajattelussa olisi suinkaan ainoa maa maailmassa.
Ehkä persut haluavat tehdä myös pesäeroa vihreisiin ja kertoa kantansa, että vihreiden kanssa he eivät samaan hallitukseen lähde. Vihreäthän ilmoitti omalla tahollaan, että he eivät lähde vaalien jälkeen ydinvoimaa lisäävään hallitukseen. http://www.iltalehti.fi/uutiset/ . Vaaliasetelmat muuttuvat entistä mielenkiintoisemmiksi, kun todellisia puolueiden kantoja ja lupauksia alkaa tulla julkisuuteen.
Vieraili Vierailija
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Pe Tammi 28, 2011 12:33 pm
Urpo kirjoitti:
Vihreäthän ilmoitti omalla tahollaan, että he eivät lähde vaalien jälkeen ydinvoimaa lisäävään hallitukseen.
Tuo on hauska kannanotto. Ei kai ole enää tarvetta lähteä ydinvoimaa lisäävään hallitukseen kun on sellaisessa jo istuttu ja ydinvoimaa lisätty. Mielestäni puhdasta selkärangattomuutta ja äänestäjien kosiskelua. Arvostan sellaista puoluetta joka seisoo periaatteidensa takana vaikka ne olisivatkin oman ajatusmaalmani vastaisia. Vellihousut eivät ainakaan saa kannatustani. Tosin nukun muutenkin joten tämäkin kannanotto oli siinä mielessä turha.
Sadeca
Viestien lukumäärä : 2488 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Ruotsi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Pe Tammi 28, 2011 2:07 pm
Minä en ole oikein edes vihreiden politiikasta selvillä. Pitäisi vähän opiskella sitä. Ainahan se olisi hyvä olla vihreä ja niitä "vihreitä" päätöksiä pitäisi tehdä vaikkei ne aina niin mieluisia olisikaan. Jotenkin sitä on kuitenkin päässyt käsitykseen etteivät ne Suomen vihreätkään aina ihan realistisia ole siitä mikä on mahdollista ja mikä ei. Siitä en heissä pidä että vaikuttavat haluavan että koko kansa siirtyisi pariin kolmeen suurimpaan kaupunkiin asumaan ja maaseudun asukkaat saisivat syyttää itseään jos asuvat pienillä paikkakunnilla.
Olen aina äänestänyt vihreitä, mutta nyt eivät ääntäni saa. Sitä heidän viljelemäänsä globaalisuuttakaan en kannata. On niin kumma sanakin että tarkoittaa luoja ties mitä. Pitäisi odotella ensin että me tomppelimmat suomalaisetkin ehtisimme mukaan eikä vain tuputtaa sitä tuutin täydeltä meille. Vielä vähemmän äänestäisin persuja, mutta koska se näyttää olevan ainoa puolue minkä kansa protestiksi mieltää niin saisivat menestyä tosi hyvin vaaleissa, antaa suoranaisen shokin näille hallituksessa olleille. Niin paljon täysin kansan mielipiteistä piittaamatonta politiikkaa ovat viimeisen neljän vuoden aikana harjoittaneet, että sietäisivät saada oikein kunnolla korvilleen.
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Pe Tammi 28, 2011 8:42 pm
Persut voisivat puolestani menestyä, mutten itse äänestä heistä ketään. Meinaan tosissani valkata jonkun uuden pienpuolueen ehdokkaan ja piirtää vaalilipukkeeseen hänen numeronsa.
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Pe Tammi 28, 2011 9:49 pm
Vihreät olivat pitkän aikaa sellainen puolue, joka ei oikeastaan puolue ollut ollenkaan. Äänestelivät eduskunnassa kukin miten sattuu. Nk "puoluekuria" ei ollut lainkaan. Nytkään ei voi aina mennä takuuseen, mitä he oikein tekevät. Istuvat jopa hallituksessa, joka rakentaa lisää ydinvoimaa, vaikka itse mielessään sitä vastustavat.
Tunnen toisen vihreiden ministereistä jollakin tavoin ja hän on/oli monien muiden vihreiden kanssa sitä mieltä, että hallituksen sisältä on helpompi vaikuttaa kuin oppositiosta. Onkohan noin? Siinä menettää ainakin helposti kasvonsa, jos on mukana päättämässä asioista, joita itse henkilökohtaisesti vastustaa. Politiikka on aika pitkälle myös puolueiden ja eri puolueiden jäsenten välistä lehmänkauppojen hierontaa. Kyllä vihreillä on mielestäni paljon hyviä asioita, joiden kannalla he ovat, mutta niitä asioita tulisi myös tarmokkaasti ajaa, eikä lipsua suuntaan tai toiseen.
Vihreiden alamäki johtuu myös siitä, että moni muu puolue esittää myös olevansa monissa asioissa vihreä puolue ja omaksuneena vihreät arvot. Suomessa ei ole tällä hetkellä yhtään merkittävää poikkeuksellisen radikaalisti erottuvaa ja omaan asiaansa uskovaa puoluetta, jota kannattaisi äänestää. Minun valintani tullee olemaan mielestäni pienin paha ja sekä pienetkin ihmiset ja luonnon mahdollisimman hyvin huomioiva puolue, jolla olisi edes vähäinen mahdollisuus vaikuttaa yhteisistä asioista päättämiseen.
Sadeca
Viestien lukumäärä : 2488 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Ruotsi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 Pe Tammi 28, 2011 11:09 pm
Alma kirjoitti:
Persut voisivat puolestani menestyä, mutten itse äänestä heistä ketään. Meinaan tosissani valkata jonkun uuden pienpuolueen ehdokkaan ja piirtää vaalilipukkeeseen hänen numeronsa.
Persuille vaalimenestystä muiden äänestäjien kautta ja valtapuolueiden kustannuksella! En avita. Meillä onkin vähän tuuria siinä Alma että vaalipiireissämme on noita tuhteja minipuoluelaisia ja jonkunlainen pieni mahdollisuus että joku niistä pääsisikin eduskuntaan. Ajattelen ettei niillä pikkupuolueilla monissakaan vaalipiireissä ole mitään varteenotettavia ehdokkaita, joku aatteen kannattaja vain sinne nimellisesti laitettu, ilman edes toiveajattelua mistään paikasta.
Urpo kirjoitti:
Suomessa ei ole tällä hetkellä yhtään merkittävää poikkeuksellisen radikaalisti erottuvaa ja omaan asiaansa uskovaa puoluetta, jota kannattaisi äänestää. Minun valintani tullee olemaan mielestäni pienin paha ja sekä pienetkin ihmiset ja luonnon mahdollisimman hyvin huomioiva puolue, jolla olisi edes vähäinen mahdollisuus vaikuttaa yhteisistä asioista päättämiseen.
Niin merkittävää radikaalista ei ole, radikaalisia on, mutta ei se hukkaan mene se äänesi sielläkään minne sitä luulen sinun suunnittelevan.
Tauno Taunola
Viestien lukumäärä : 1044 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Norrköping Rootsi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 La Tammi 29, 2011 1:36 am
On se vaan hyvä ettei tarvitse niilläkään vaaleilla vaivata päätään kun en saa äänestää vaikka haluaisinkin...
Sadeca
Viestien lukumäärä : 2488 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Ruotsi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 La Tammi 29, 2011 1:57 pm
Aina harmittaa kun ei ole Ruotsin vaaleissa sitä ääntä kun osaisin aina äänestää oikein ja sehän se meidän kotikenttä on minkä asioista paljon enemmän tiedämme. Ei se ääneni olisi kyllä mitään auttanut siellä tälläkään kertaa joten nyt on ihan hyvä että on Suomessa se äänioikeus.
Tein jonkun suomalaisen vaalikoneen testin missä ei noita suosimiani pikkupuolueita edes ollut. Vaikka nyt vasemmistoliitto korkeimman paikan saikin, niin viimeisenä olevaan puolueeseen ei ollut kuin 19 pisteen ero eikä kokoomus minkä veikkasin viimeiseksi joutuvan ollut kuin kolmanneksi viimeinen. Siispä ajattelen että noilla vaalikoneillakin pystytään sotkemaan ihmisten päitä kun laitetaan sinne sellaisia kysymyksiä että ne toimivat suurten puolueiden laskelmien mukaan ja nostavat ne ylös niissä vaalikoneissa. Ne kysymykset mitä siellä olisi mielestäni pitänyt olla loistivat tietenkin täysin poissaolollaan.
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 La Tammi 29, 2011 7:29 pm
Olen tainnut kokeilla kerran elämässäni vaalikonetta, mutten muista sen viestiä. Anteeksi Tauno ja Sadeca, minulla on varmaan jäänyt jotakin lukematta kun en nyt käsitä miksi teistä toisella on äänioikeus Suomessa ja toisella ei. Kerrotteko vielä?
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
Aihe: Vs: Eduskuntavaalit 2011 La Tammi 29, 2011 8:17 pm
Tässä tietoa äänioikeudesta Suomessa:
" * Kunnallisvaalit: Äänioikeutettu on jokainen Suomen ja muun Euroopan unionin jäsenvaltion kansalainen sekä Islannin ja Norjan kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta ja jonka kotikuntalaissa tarkoitettu kotikunta kyseinen kunta on 51. päivänä ennen vaalipäivää. Myös muiden maiden kansalaiset, jotka täyttävät nämä ehdot, ovat äänioikeutettuja, jos he ovat asuneet Suomessa vähintään kaksi vuotta.
* Eduskuntavaalit: Asuinpaikasta riippumatta äänioikeutettu on jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta.
* Europarlamenttivaalit: Asuinpaikasta riippumatta äänioikeutettu on jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta. Suomessa on äänioikeutettu myös muun EU-maan kansalainen, jonka kotikunta on Suomessa 51. päivänä ennen vaalipäivää.
* Presidentinvaali: Asuinpaikasta riippumatta äänioikeutettu on jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään ensimmäisen vaalin vaalipäivänä täyttää 18 vuotta"
Varmaan Alma osaa päätellä itse loput nokkelana naisena.