| Kulinaariset salaisuudet selville | |
|
|
|
Kirjoittaja | Viesti |
---|
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
| Aihe: Kulinaariset salaisuudet selville Ma Kesä 15, 2009 9:03 pm | |
| Tähän voisi postata vinkkejä, linkkejä ja reseptejä ruokaan ja juomaan liittyen.
Viimeinen muokkaaja, Alma pvm To Helmi 24, 2011 8:28 am, muokattu 1 kertaa | |
|
| |
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
| Aihe: Linkkejä leivontaan ja ruoanlaittoon Ke Kesä 17, 2009 6:26 pm | |
| | |
|
| |
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Su Kesä 21, 2009 7:46 pm | |
| Toscapiirakka
Pohja: - 2 munaa - 1,5 dl sokeria - 2,5 dl vehnäjauhoja - 1,5 tl leivinjauhetta - 0,5 dl maitoa - 50 g voita
Lämmitä maito ja voi, vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja paista pohja piirakkavuoassa uunissa 200 asteessa 20 min.
Kuorrutus: - 50 g voita - 0,5 dl maitoa - 0,5 -1 dl sokeria - 70 g mantelilastuja - 1 rkl vehnäjauhoja
Keitä kuorrutusta kattilassa 10 min, levitä esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä uunissa 10 min ajan. | |
|
| |
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville La Kesä 27, 2009 11:38 am | |
| Pari päivää sitten täältä Saarenmaalta lähti Ruotsiin kahteenkin paikkaan ainoata oikeata sinappia, Pöltsamaa kangeeta. Syökää siellä Ruotsissa sitä sitten ihan sellaisenaan raakana, niin koette elämyksiä. | |
|
| |
Vieraili Vierailija
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Ke Syys 16, 2009 8:41 pm | |
| Tuli taas vaihteeksi kokeiltua ruoanlaitto taitoja ja tällä kertaa kohtuullisella menestyksellä. Ainakin itelle kelpasi, hmph, muille tarvikaan. Laitan tähän reseptin. Minulta vei aikaa tuon valmistaminen noin puoli tuntia. Tomaatti- kurpitsamössö. 1 kg kesäkurpitsaa 3 tomaattia 1 sipuli ( tai sitten enemmänkin, maun mukaan) loraus öljyä yrttisuolaa basilikaa kirveliä vähän isompi loraus vettä Hakkaa kurpitsat, tomaatit ja sipulit kappaleiksi. Kuumenna pannu tai kasari yms paistokampe ja laita öljy sinne. Ruskista vähän öljyssä niitä kurpitsoita tomaatteja ja sipuleita. Lisää tuo vesi loraus satsiin ja anna sitten hautua kannen alla miedolla lämmöllä parhaaksi katsomasi ajan. Lopussa heitä sitten nuo mausteet sekaan. Ite pistelin tuon kanssa vielä punajuurisalaattia mutta voihan tuon syödä siltäänkin, kyllä maha tulee täyteen ainakin yhdellä ihmisellä. |
|
| |
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Su Syys 27, 2009 10:16 am | |
| Ajankohtainen resepti
Suppilovahverokeitto
1 L tuoreita suppilovahveroita (tai pari desilitraa pakastettuja, silputtuja sieniä), vähän ruokaöijyä, 5 rkl vehnäjauhoja, 1 1/2 1 vahvaa lihalientä kuutioista, valkopippuria, 2 dl kermaa, 6 rkl tomaattisosetta (ei ketsuppia), silputtua persiljaa.
Silppua suppilovahverot. Keittele niitä kevyesti kattilan pohjalla ruokaöljyssä, kunnes menevät kasaan. Ota sienisilppu lautaselle. Lisää vähän öljyä ja sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää vähitellen, pieninä erinä lihaliemi. Sekoita hyvin lisäämiskertojen välillä, ettei synny kokkareita. Lisää sienisilppu, valkopippuri ja tomaattisose. Anna kiehua n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi kerma. Anna kiehahtaa ja ripota pintaan persiljaa ennen tarjoamista. Ohje: Raija Pikkola | |
|
| |
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville To Loka 08, 2009 6:59 pm | |
| Ostin tänään ruokakaupassa käydessäni lanttulaatikkoa. Voi pyhä jumala, että oli hyvää pitkästä aikaa. Lanttu on ollut aina minun mieleeni jollain tavoin haudutettuna. Lapsena vietin talvilomat äitiäni huomattavasti vanhemman sisarusparven esikoisen Tyyne-tädin luona. Hän valmisti usein karjalaisia perinneruokia ja minun suurta herkkuani oli lanttukukko. Kalakukolle viittasin kintaalla, kun samassa leivinuunissa oli paistunut myös lanttukukko. En minä muista enää, oliko siinä lihaa, mutta luultavasti läskiä ainakin. Ne muhineet lantunviipaleet minulle jäivät kyllä ikuisesti mieleen Tästä linkistä lihattoman lanttukukon resepti. Minä jättäisin kyllä riisit pois ja korvaisin margariinin voilla: http://kasvis.fi/sivusto/2008/10/17/lihaton-lanttukukko-annen-tapaan/ | |
|
| |
ich
Viestien lukumäärä : 45 Join date : 13.11.2009 Ikä : 113 Paikkakunta : Korvatunturi
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Su Marras 15, 2009 11:40 pm | |
| Urpo suositteli Pöltsamaa kange sinappia. Vaikuttava aines osa on varmaan suolahappo. Siinä on habanerojenkin ystävä ihmeissään! Olen ihmetellyt, miten tuota saa myydä? | |
|
| |
Tauno Taunola
Viestien lukumäärä : 1044 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Norrköping Rootsi
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Su Marras 15, 2009 11:51 pm | |
| - ich kirjoitti:
- Urpo suositteli Pöltsamaa kange sinappia.
Vaikuttava aines osa on varmaan suolahappo. Siinä on habanerojenkin ystävä ihmeissään! Olen ihmetellyt, miten tuota saa myydä?
Olen yksi noista Urpon koekaniineista Ruotsinmaalla jotka viestissä mainittiin. Kesän juhlapäivät olivat ne jolloin suku kokoontui grillaamaan pihamaallemme. Huomasimme aika pian ketkä olivat suvun tyttöjä ja ketkä miehiä. Nykyään makkaralisukkeisiimme kuuluu kaksi tärkeää tekijää, Ruotsissa valmistettu tyttösinaappi ja eestiläinen miesten tavara! Vielä kerran kiitos Urpolle menneistä kesän kohokohdista! | |
|
| |
ich
Viestien lukumäärä : 45 Join date : 13.11.2009 Ikä : 113 Paikkakunta : Korvatunturi
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Su Marras 15, 2009 11:57 pm | |
| Olen itse kokenut saman, lienee joku eestiläinen huumori pläjäys tuo sinappi...Ei saakeli, pysyn mieluummin "tyttö sinapissa" Vastaavaa ei ole tullut vastaan, ensimmäisen kerran tempaisin koko grillimakkaran pituisen siivun makkaran kylkeen.... Tiedät varmaan, kumpi maku oli pinnalla, makkara vai Pöltsamaa.....TUO MINUN AVATAR KUVAA HYVIN ENSIVAIKUTELMAA | |
|
| |
Vieraili Vierailija
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Ma Marras 16, 2009 1:09 pm | |
| Minullakin on kokemuksia tuosta mainitusta sinapista. Ihan ok tavaraa vaikka ei nyt ihan turun sinappia vastaakaan. Kyllä sitä mielelläni kuitenkin makkaran päälle vetäisen. |
|
| |
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Ma Marras 16, 2009 3:51 pm | |
| Põltsamaan kangen salaisuus piilee siinä, että sen koostumuksesta 28,5 % on sinappijauhetta. Sitä myydäänkin valitettavasti vain 75 g:n tuubeissa, mutta onhan se sen verran tiukkaa tavaraa, että mahtuu pienempään pakettiinkin. Sinappia on valmistettu vuodesta 1961 ja sitä tuotetaan yhä Põltsamaalla, vaikka Felixin tuotehan se nykyään on. Turun sinapin (vuodesta 1948) tuotanto siirrettin Ruotsiin viitisen vuotta sitten ja nyt koko Turun sinapin tuotanto siirretään tai on jo mahdolliseti siirtynytkin Puolaan. Veikkaisinpa, että tuon "väkevän" sinapin sinappijauhepitoisuus on alle 10 %. Jos joku haluaa tuota jaloa Põltsamaan tuotetta kokeilla tai lisää, niin voin valitettavasti lähettää sitä vasta joulun jälkeen. Jos teiltä jää kinkkua loppiaiseksi, niin uskoisin sinapin olevan perillä siihen mennessä. | |
|
| |
Vieraili Vierailija
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Ma Marras 16, 2009 7:30 pm | |
| - Urpo kirjoitti:
Jos joku haluaa tuota jaloa Põltsamaan tuotetta kokeilla tai lisää, niin voin valitettavasti lähettää sitä vasta joulun jälkeen. Jos teiltä jää kinkkua loppiaiseksi, niin uskoisin sinapin olevan perillä siihen mennessä. Minulla on varma ja luotettavaksi havaittu toimitusketju tuon sinapin suhteen joten ei tarvitse erikseen tilata. |
|
| |
Agnes
Viestien lukumäärä : 869 Join date : 29.05.2009 Ikä : 59 Paikkakunta : Tallinn
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Ke Huhti 14, 2010 5:22 pm | |
| Sünnipäev peetud ja pakkusin külalistele nii kodus kui tööl omatehtud kohupiima-virsikukooki, mis tuli hea välja ja kerge on seda ka teha, nii et kui keegi soovib proovida (näiteks Alma , siis retsept on siin. Antud kogus on nii 26cm läbimõõduga vormi jaoks: põhi: 100 gr võid 1½ dl suhkrut 1 muna 3 dl nisujahu ½ dl küpsetuspulbrit ½ teelusikat soola peale täidiseks: 200 gr kohupiima (mina panin vanilliiniga kohupiima) 2 dl hapukoort (smetanat) 3 muna ½ dl suhkrut 1 teelusikat vanilljesuhkrut suur purk virsiku- või aprikoosikompotti (olen mõlemast teinud) 1 dl kompoti vedelikku Valmistamine: vahusta või ja suhkur. Lisa muna, jahu, küpsetuspulbri ja soolasegu, mätsi käes pätsikeseks ja pane 20 minutiks külma. Sega kohupiim ja hapukoor. Lisa munad, suhkur, vanilje ja kompotivedelik segamini. Siis suru taigen võitatud vormi põhja, ääred ülespoole. Laota sinna virsiku või aprikoosilõigud seljaga ülespoole ja vala kohupiimamass sinna peale. Lase +175C ahjus küpseda nii 35 min. ja ongi valmis. Head maiustamist! | |
|
| |
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Ke Huhti 14, 2010 7:43 pm | |
| Aitäh, Agnes!! - Lainaus :
- mätsi käes pätsikeseks
.. voisiko asiaa enää hauskemmin ilmaista Kai se on "muotoillaan käsin möykyksi.. vai patukaksi"? | |
|
| |
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville To Huhti 15, 2010 8:03 am | |
| Seda kooki peab proovima. Mul on juba maitse suus. Nüüd kevadel ja suvel perekonnas on sünnipäevi. | |
|
| |
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Pe Huhti 16, 2010 10:06 am | |
| Minusta kaprikset ovat hyviä jo pieninä nuppuina säilöttyinä tai kukkimisen jälkeen suurina marjoina säilöttyinä paistetun kalan kanssa ja monella tavalla muutenkin. Helposti kasvavaa ja leviävää krassia voi käyttää monin eri tavoin ruokiin sekä lääkeyrttinä. Krassista saa myös mielestäni kapriksen veroista "köyhän miehen kaprista". http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/77160/Kapriksia%20Krassinsiemenist%C3%A4 http://www.varjojenkirja.com/yrtit/224-krassi.htmlTuossa linkissä olevaan ohjeeseen voi lisätä potkua laittamalla liemeen myös piparjuurta ja muskottia ja minä korvaisin väkiviinaetikan valkoviini- tai omenaetikalla. Nuo krassin siemenkodat olisi ollut myös hyvä erotella toisistaan. Niitä lohkoja on muistaakseni kolme yhdessä kodassa. | |
|
| |
Agnes
Viestien lukumäärä : 869 Join date : 29.05.2009 Ikä : 59 Paikkakunta : Tallinn
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Pe Huhti 16, 2010 12:34 pm | |
| Misasjad need on? Näevad välja nagu karusmarjade moodi, aga kas kressiseemned? Kress on minu teada lill Andke andeks mu lollpea, aga huvitav tundub küll. | |
|
| |
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Pe Huhti 16, 2010 1:43 pm | |
| - Agnes kirjoitti:
- Misasjad need on? Näevad välja nagu karusmarjade moodi, aga kas kressiseemned? Kress on minu teada lill
Andke andeks mu lollpea, aga huvitav tundub küll. Kress ongi lill, aga söödav selline leidub ka: vihanneskrassi. Arvan, ett Urpo kress on just selline. Minul on kanaariakressi- ja "köynnös"kressi seemneid. Kasvatan neid suveks. | |
|
| |
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Pe Huhti 16, 2010 2:16 pm | |
| Seemned on ikkagi sellest tavalisest kressist Proovige kunagi, aga seemned peavad rohelised ja värsked olema marineerimiks. | |
|
| |
Agnes
Viestien lukumäärä : 869 Join date : 29.05.2009 Ikä : 59 Paikkakunta : Tallinn
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville La Huhti 17, 2010 8:34 am | |
| Väga huvitav, esimest korda kuulen, peab järgi proovima! Aitäh urpo! | |
|
| |
Alma
Viestien lukumäärä : 3272 Join date : 29.05.2009 Paikkakunta : Suomi
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Ke Huhti 28, 2010 10:21 pm | |
| - Agnes kirjoitti:
- Sünnipäev peetud ja pakkusin külalistele nii kodus kui tööl omatehtud kohupiima-virsikukooki, mis tuli hea välja ja kerge on seda ka teha, nii et kui keegi soovib proovida (näiteks Alma , siis retsept on siin. Antud kogus on nii 26cm läbimõõduga vormi jaoks:
põhi: 100 gr võid 1½ dl suhkrut 1 muna 3 dl nisujahu ½ dl küpsetuspulbrit ½ teelusikat soola
peale täidiseks: 200 gr kohupiima (mina panin vanilliiniga kohupiima) 2 dl hapukoort (smetanat) 3 muna ½ dl suhkrut 1 teelusikat vanilljesuhkrut suur purk virsiku- või aprikoosikompotti (olen mõlemast teinud) 1 dl kompoti vedelikku
Valmistamine: vahusta või ja suhkur. Lisa muna, jahu, küpsetuspulbri ja soolasegu, mätsi käes pätsikeseks ja pane 20 minutiks külma. Sega kohupiim ja hapukoor. Lisa munad, suhkur, vanilje ja kompotivedelik segamini. Siis suru taigen võitatud vormi põhja, ääred ülespoole. Laota sinna virsiku või aprikoosilõigud seljaga ülespoole ja vala kohupiimamass sinna peale. Lase +175C ahjus küpseda nii 35 min. ja ongi valmis. Head maiustamist! Aitäh veel korra retsepti eest, Agnes! Tein kooki virsikuga ja tuli väääga heamaitseline. Vahetasin ainult küpsetuspulbri koguse väiksemaks, 1 teelusikat ja küpsetusaja vahetasin 50 minuutisse. Meie ahjus kolme munaga kook ei küpsedu üle 35 minuutiga. | |
|
| |
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
| |
| |
Urpo
Viestien lukumäärä : 3709 Join date : 29.05.2009
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Ti Heinä 20, 2010 5:57 am | |
| | |
|
| |
Vieraili Vierailija
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville Ke Loka 27, 2010 7:54 pm | |
| Tippatäti suositteli minulle kalaruoan lisäämistä ruokavaliossani. Kaipaisinkin nyt helppoja kalaruokareseptejä. Sellaisia jotka uusavutonkin osaa vääntää puolessa tunnissa. Erityisesti kiinnostaa ihan tavalliset kalat. Kirjolohi, hauki, kuha jne. Jos tunnette sellaisia niin pankaahan näytille. Koitan väsätä sopan. |
|
| |
Sponsored content
| Aihe: Vs: Kulinaariset salaisuudet selville | |
| |
|
| |
| Kulinaariset salaisuudet selville | |
|