Periferia
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Periferia

Kansainvälinen foorumi/ Rahvusvaheline foorum/ Internationellt forum

PääsivuPääsivu  GalleriaGalleria  Latest imagesLatest images  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!

Siirry alas 
+18
nosjehn22
aliel
Viire
krobbe
pikkuMYY
mirjamarja
ich
faari
Olivia
MdK
Klassmormor
Frederiikka
Piret
Agnes
Tauno Taunola
Sadeca
Urpo
Alma
22 posters
Siirry sivulle : Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Seuraava
KirjoittajaViesti
Vieraili
Vierailija

Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 Empty
ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyPe Marras 13, 2009 6:30 pm

Agnes kirjoitti:
Tere tulemast Ich! Kas Ich liebe dich? Vai kuinka se oli.. Very Happy

No ei sinne päinkään...sehän oli ich bin ein berliner und ich kann nicht deutche sprechen....

Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
Agnes

Agnes

Viestien lukumäärä : 869
Ikä : 59

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyPe Marras 13, 2009 6:48 pm

Ramo kirjoitti:
Agnes kirjoitti:
Tere tulemast Ich! Kas Ich liebe dich? Vai kuinka se oli.. Very Happy

No ei sinne päinkään...sehän oli ich bin ein berliner und ich kann nicht deutche sprechen....

Very Happy

Mina tean vaid Ich liebe Dich, mis tähendab teadagi mida.. Aga mida need laused tähendavad Ramo? Hakka või saksa keelt õppima .. Rolling Eyes
Vieraili
Vierailija

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyPe Marras 13, 2009 6:54 pm

Agnes kirjoitti:
Aga mida need laused tähendavad Ramo? Hakka või saksa keelt õppima .. Rolling Eyes

Esimene tähendab et ma olengi ju Berliini elanik. Nii ütles USA president John.F. Kennedy kui tema oli külastamas Berliinis aastal 1963. Teine tähendab et ma ei küll oska saksa keelt räägida. Very Happy

Nagu näed need laused oli ilma midagi mõistust.
Sadeca

Sadeca

Viestien lukumäärä : 2488

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyPe Marras 13, 2009 6:58 pm

Eikä kun; Frisher Brot smeckt besser als altes Brot. Wink
Alma

Alma

Viestien lukumäärä : 3272

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyPe Marras 13, 2009 7:23 pm

Agnes ja Sadeca tuossa jo saivatkin naislippukuntamme ominaispiirteet paljastettua.. mutta tervetuloa ich tänne kummallisten ja hämmentävien asioiden pariin!! (ainakin Alma kummastelee ja hämmentyy jatkuvasti... Rolling Eyes )
Agnes

Agnes

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyPe Marras 13, 2009 8:22 pm

Alma kirjoitti:
Agnes ja Sadeca tuossa jo saivatkin naislippukuntamme ominaispiirteet paljastettua.. mutta tervetuloa ich tänne kummallisten ja hämmentävien asioiden pariin!! (ainakin Alma kummastelee ja hämmentyy jatkuvasti... Rolling Eyes )

No mis siin imestada, Ich tähendab saksa keeles Mina. Ongi selge, Mina tuli meie foorumisse, teretulemast! Very Happy
ich

ich

Viestien lukumäärä : 45
Ikä : 113

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyLa Marras 14, 2009 12:03 am

Moniko täällä puhuu saksaa.....Siis sujuvasti ?
Agnes

Agnes

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyLa Marras 14, 2009 12:30 am

En minä ainakaan, osaan vain Ich liebe Dichia! Very Happy
Urpo

Urpo

Viestien lukumäärä : 3709

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyLa Marras 14, 2009 12:53 am

Ole lämpimästi tervetullut Periferiaan ich. Minäkään en puhu saksaa sujuvasti, aber wenn ich unter dem Druck der verhältnisse muss, etwas kann ich. Also nur ein bisschen.
Sadeca

Sadeca

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyLa Marras 14, 2009 1:18 am

En taatusti osaa ich mutta tuo nimmarisi inspiroi kurkkailemaan vanhoihin harjoituskirjoihini. Itseasiassa en enää osaa mitään kieltä kunnolla mutta optimistisesti sepustan näitä suomenkielisiä kannanottojani sydämeni yltäkylläisyydestä.
Meillä oli kotona jopa näitä saksankielelle pyhitettyjä iltoja aikoinaan joskus 17 vuotta sitten, mutta pannareitahan niistäkin tuli.
Kelpaisiko ihan suomenkieliset keskustelut ich;ille? Laughing
ich

ich

Viestien lukumäärä : 45
Ikä : 113

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyLa Marras 14, 2009 9:16 am

Kyllä suomenkieli kelpaa oikein hyvin, kunhan nyt olin utelias.....
Olivia

Olivia

Viestien lukumäärä : 246

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyLa Marras 14, 2009 10:16 am

Huomenta ja tervetuloa ich sunny . Saksankielentaitoni jäi jonnekin muutaman vuosikymmenen taakse. Ymmärrän kädet apuna jos on pakko, mutta vapaaehtoisesti en sano kuin auf viedersehen ja danke. Aktiivinen kielitaito katoaa yllättävän nopeasti ellei saa käytännön harjoitusta tarpeeksi.
mirjamarja

mirjamarja

Viestien lukumäärä : 33

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyLa Marras 14, 2009 11:15 am

Sadeca kirjoitti:
Tervetuloa Periferiaan ....

Nyt juuri vasta huomasin, että minä ja monet muut uudet olemme saanut tervetulotoivotuksia monilta kirjoittajilta.

Kiitoksia. Olemme joutuneet taipaleelle entiseltä palstaltamme, kuten Mdk:kin tuossa kirjoitti. Onneksi kuitenkin ryhmänä kaikki löysimme samaan paikkaan. Ei tunnu niin orvolta olo.

Mukavia kirjoittajia, mukavia aiheita.
Minua kiinnostaa varsinkin ne vironkieliset tekstit, koska en osaa kieltä ollenkaan. Ihmeen hyvin kuitenkin käsitän, mitä tekstissä sanotaan.
Se on todellista AHAA-elämystä.

Surprised
Agnes

Agnes

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyLa Marras 14, 2009 11:25 am

Tänan Mirjamarja, ei siis muud, kui aga õppima nagu Taunogi teeb. Very Happy Tauno lubas iga päev pool tundi eesti keelt õppida, aga on vähe soiku jäänud need õppetunnid. Meil siin oma kett https://periferia1.palstani.com/kielet-keeled-sprak-f10/
loe ja vaata, lue ja katso. Mina aitan alati. Minä autan aina.
faari

faari

Viestien lukumäärä : 119

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyLa Marras 14, 2009 2:14 pm

Saksaa puhun sen verran, että nälkä ei ravintolassa yllätä. Lukion kurssista kun alkaa olla jo puoli vuosisataa. Yllätyksekseni(?) olen huomannut, että vähemmän ja vähemmän ymmärrän vastsuksia, joita saan kysymyksiini. Onneksi vaimo ymmärtää, mutta hänen puhumisensa on huonompaa kuin minun, joten minä puhun, vaimo ymmärtää ja tulkkaa Razz
Pikaisesta eesti keele kurssistakin, jonka kävin yliopistoaikana parin kuukauden aikana vaakasuorassa, on suurin sanavarasto jo karissut aga seda voib juhtuta paremmattes perekonnates (vai kuinka se pitäisi kirjoittaa Rolling Eyes )
Tauno Taunola

Tauno Taunola

Viestien lukumäärä : 1044

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyLa Marras 14, 2009 2:28 pm

Mirjamarjalle (ja tietenkin muillekin) voin sanoa kuten Agnes että tämä palsta on tosi hyvä keino opetella viroa. Tuossa ketjussa jonka Agnes liitti on osio "Eestlane päivik" eli Virolainen päiväkirja, johon kirjoittelen aina silloin tällöin pieniä päiväkirjamerkintöjä
ja olisi mukava jos muutkin tekisivät samoin, ei olisi niin yksinäistä oppitunneilla...

Ennen kuin tutustuin tähän porukkaan en osannut yhtään viroa enkä osaa paljoa vieläkään. Mutta tuohon päiväkirjamerkintään riittää kun kirjoittaa vaikka lauseen päivän säästä, otsikon oman pitäjän lehdestä tai mitä söi aamiaiseksi. Linkkiluettelosta löytyy hyvä sanakirja, vaikka voidaanhan se tähänkin laittaa.

http://ilmainensanakirja.fi/

Sitä olen pääosin käyttänyt ja kielioppia latelen suomalaisittain päin seiniä, tällä foorumilla kun ei virheitään saa hävetä. Agnes on sitäpaitsi paras mahdollinen opettaja, ei ole kertaakaan lyönyt karttakepillä. Joskus tosin patistaa oppitunneille kun tahdon olla tuossakin asiassa hieman laiskanpuoleinen. Mutta nyt laitetaankin heti yksi merkintä.
Vieraili
Vierailija

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyLa Marras 14, 2009 4:45 pm

Ma ilusasti kirjutan valesti eesti keelt. En seda oska aga armastan küll. Mul käis sillal, et olin kursusel, kus rääkiti ainult rootsi keelt. Iga korda kui tuli minu kord, ma rääkin eestikeelt. Minu peas ei ole kui yks keel yhel korral.
Vieraili
Vierailija

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyLa Marras 14, 2009 4:49 pm

Nii, ma unustasin ütleda, ett teretulemast teile köikile uusile inimisile.
Agnes

Agnes

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyMa Marras 16, 2009 1:41 pm

aliel kirjoitti:
Ma ilusasti kirjutan valesti eesti keelt. En seda oska aga armastan küll. Mul käis sillal, et olin kursusel, kus rääkiti ainult rootsi keelt. Iga korda kui tuli minu kord, ma rääkin eestikeelt. Minu peas ei ole kui yks keel yhel korral.

Aliel, sa oled tore, naersin südamest, aga heas mõttes! Jätkakem siis aga edasi! sunny
mirjamarja

mirjamarja

Viestien lukumäärä : 33

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyMa Marras 16, 2009 2:16 pm

Agnes kirjoitti:
Jätkakem siis aga edasi! sunny

Yhdyn sanoihisi. Äänettömänä kiinnostuneena lukijana.
Ilmeisesti oppisin lukemaan eestiä ennen kuin puhumaan!

study
Urpo

Urpo

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyKe Marras 18, 2009 9:16 pm

Tervetuloa Periferiaan jarppa! Käy peremmälle ja ole kuin kotonasi. Taidat olla vaatimaton mies, kun nimesikin kirjoitat pienellä alkukirjaimella.

Viimeinen muokkaaja, Urpo pvm Ke Marras 18, 2009 9:25 pm, muokattu 1 kertaa
Agnes

Agnes

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyKe Marras 18, 2009 9:25 pm

Tere tulemast Jarppa! Ühinen Urpo sõnumiga ja tunne end siin tõesti kui kodus ja ole mõnus! Viska paar rida ka ja tule chatti jutustama Very Happy !
Urpo

Urpo

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyKe Marras 18, 2009 9:27 pm

Jah jarppa, paistab, et sa saad eesti keelest aru ka.
Alma

Alma

Viestien lukumäärä : 3272

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyKe Marras 18, 2009 9:39 pm

Tervetuloa Periferiaan, jarppa! Very Happy
Sadeca

Sadeca

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 EmptyKe Marras 18, 2009 10:42 pm

Tunne itsesi oikein tervetulleeksi jarppa minunkin puolestani! Very Happy
Sponsored content

ViestiAihe: Vs: Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!   Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen! - Sivu 5 Empty

Tervetuloa!/Teretulemast!/Välkommen!
Takaisin alkuun 
Sivu 5 / 12Siirry sivulle : Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Seuraava

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Periferia :: Tervetuloa Periferiaan/ Teretulemast Periferiasse/ Välkommen till Periferia :: Tervetuloa/Teretulemast/Välkommen-
Siirry: